så jäkla fort! Tycker att veckorna bara består av måndagar och fredagarsmiley. Sen sist har jag varit på sista Maria-dagen. Är både skönt och trist att den kursen är slut, skönt för att det har varit ett himla åkande och trist för att det har varit en bra kurs och jättetrevliga kursare! Vad har hänt med mig och Krazy under den tiden då?? Ja momentmässigt har det inte hänt så himla mycket, tar ju lite tid att lära om en hund som fått göra på ett visst sätt i så många år, som dom säger….svårt att lära gamla hundar att sittasmiley och även gamla mattarsmiley. Men överlag så har vi fått en bättre känsla tillsammans, ja åtminstone tycker jag det, jag har (nästan) lärt mig att samla ihop henne när vi är på lydnadsplan och hon håller på att fara runt som en rymdraket på rymmen. Har väl en bra bit kvar där men där beror det helt och hållet på mig, kan jag hålla fokus, lugn och mina nerver i ordning så funkar det ganska bra faktiskt. OCH faktiskt så har det funkat några gånger men jag måste träna på detsmiley Mera tävlingsträning åt folketsmiley. Vi har varit ut och tävlat 2 lkl2 och första tog vi ett förstapris till och den andra tävlingen bröt vi efter platsliggningen. Där kom hon direkt efter mig, var helt ofokuserad satt och pep när vi ställde upp och med facit på hand skulle jag ha gjort som det kändes när vi stod där….klivit av plan och brytit. Nu försökte jag göra det bästa av situationen, gick in körde ett kort fritt följ och sprang av plan och belönade henne. Nog om det, nu tränar vi inför lkl 3 och bruksetsmiley får se när det blir någon 3:a start.
Lilla Fasa hon växer och håller tack och lov på att tappa sina tänder! Antingen har jag legat av mig eller också fick jag en valp med extra vassa tänder…för fy f*n vad ont det gör!! och tänderna använder hon gärnasmiley Hon är en trevlig krabat där jag kan se lite tendenser åt Lita-hållet när det gäller självständighet, vet inte om man ska skratta eller gråta åt detsmiley väljer nog att skratta och göra det bästa av situationen! Får väl göra som KM Carina W sa åt mig att göra med Lita….gör en kullerbytta så blir hon chockadsmiley Tror det behövs både en och två kullerbyttor här! Men hon är ju inte bara eländig, utan en riktigt rolig krabat, väljer lätt och ledigt bort andra hundar när vi jobbar tillsammans, har väldigt lätt för att prova sig fram och räkna ut vad det är jag vill ha….ibland under våldsamma protester i form av skallsmiley blir inga problem att få den där att skälla heller. Hon har fått prova på lite systemövning i söket och har faktiskt fått några spår också, fungerar riktigt bra båda delarna.
NuNi hon är den bästa valpvakten man kan tänka sig, förstår inte hur hon står ut ibland med den där terroristen hängande i halsskinnet! Hon får träna lite nu och då, var på en helgkurs med Eva Bodfäldt och fick lite “det där ska jag prova på NuNi”-upplevelser, så nu är hon försökskaninsmiley Hon ser ganska frågande ut ibland och det förstår jag. Hon undrar nog om det brunnit för den där mattensmiley. Vi får se vart det bär, Chrillan sa något smart (ja hon har sina ljusa stundersmiley) att jag ska lägga bort prestigen när jag tränar NuNi, att blir det tävling så blir det och om det inte blir det så har jag iallafall både lärt mig något träningsnyttigt under vägen och hunden har blivit aktiverad. Det är en ganska bra inställning, redan när jag bestämde mig för att hon blir nog inte min nästa tävlingshund så blev det skillnad på henne när vi tränar. Så vi får se vart det bär iväg med henne.
Litagumman hon går och skrotar på, kör lite lydnad ibland och då tycker hon det är riktigt roligt, får göra ett och annat uppletande och då glänser hon till sen får hon “slaskspår” När jag har spårat med Krazy eller NuNi så lämnar jag någon apport och sen får hon gå dom efter, det tycker hon är toppensmiley lättsamt sätt att aktivera henne och hon får göra det hon tycker är allra roligast!
Nu väntar vi på vintern, är fortfarande plusgrader emellanåt och ingen snö!! Bara grått och skitigt utesmiley En fördel är det iallafall, man kan fortfarande spåra, köra uppletande och träna sök!
Sen väntar vi på dräktighetstecken på Leva…..ska det bli en Ä-kull i januari eller inte…..spänningen är oliiiidligsmiley
Vi hörs!