Ett tag sen sist, som vanligt! Här har det hänt lite grejer sen sist.
Kennelläger: Helt fantastiskt som vanligt! Så himla kul att träffa en massa Litatillaresmiley. Årets kennelläger fokuserade på lydnadsbiten, förstår inte det här, alla brukar ha kanonpoäng med sig från skogen och sen blir det lite värre på lydnadsplanensmiley. Vi hade Anna Haeggblom-Bjellå som inhyrd instruktör och hon föreläste om sin “anatipip”-träning och guidade oss på lydnadsplan. Vad jag hörde så var de flesta positiva till det. Man uträttar ju inga stordåd under dom få dagar som lägret är men man får lite nya tankar och lite ideér som man kan provasmiley Mina hundar var tyvärr inte så mycket att hålla på med under dom här dagarna, Krazy och Frazze var kanondåliga i magen, NuNi var i höglöp och Lita hon gör helst inte så mycket på lydnadsplan direkt, skogen är helt ok för hennes delsmiley Ett trevligt läger hade vi iallafall. Ser redan fram emot nästa årsmiley
Efter allt det positiva så händer det något tråkigtsmiley Frazze rumlar runt i skogen och ramlar så olyckligt att han bryter nacken. Det kändes så jäkla tråkigt, tänkte ett tag att nu skiter jag i det här och har mina hundar som sällskapshundar. Alltid kopplade…. Det går inte att beskriva hur det känns, från att dagen innan tränat med honom och varit jätteglad över att han kommer in med leksaker, erbjuder beteenden och verkligen visar att “det är du och jag matte”. Att gå en promenad med honom och sätta honom vid sidan av gångvägen när vi möter en hund och han sitter där och bara tittar på hunden som passerar, stort steg från att ha varit en skällande, morrande best. Men det är som dom säger….bara att bryta ihop och komma igen.

Tävlandet har verkligen varit på sparlåga, jag som skulle uträtta stordåd på tävlingsplansmiley men men Krazan och jag har kört 1 elitspår där vi blev godkända 1 spår som vi inte hann runt på tiden på och 1 söktävling som mest var för min skull, att jag skulle våga släppa stackars Krazy i en ruta som är ganska brant och svårsprungen. Hon missade att markera en figge som hon var fram till, så vi nollade söket, men det får jag ta på mig, tränar man inte så kan man inte förvänta sig bra resultat heller. Tyckte hon skötte sig bra med dom förutsättningar jag gett henne.
Så stor del av sommaren har gått i antiträningens tecken. Började väl vakna till i augusti, då slog vi till och tävlade lydnadstvåan jag och Krazy, tog oss ett förstapris och sen har vi tävlat en 2:a till här hemma. Brukssäsongen är ju slut för länge sen häruppe. NuNi och jag var ut på tävlingsplan också en appell med ett uppflytt. Kul med uppflyttet men vi var inte i samma bubbla på appellplan direkt. Hon och jag är inte så kompatibla, hon med sin osäkerhet och jag då som bekräftar det med min nervositet. Så vi får se om det blir någon fler tävling för oss! Mitt i allt det här så kommer funderingarna, ska jag ha det såhär?? En hund som jag inte kan tävla, en som är pensionär, och en som blir 7 år?? Efter lite funderande och hårslitande så blev det ett sms till Carina W (Norpatorp) Jag visste att dom hade valpar och undrade sådär i förbifarten om alla var såldasmiley Naturligtvis var dom inte det och det tog jag som ett tecken från ovan. Skulle nog ha en valp därifrån jagsmiley Så efter en helg med mh på Ö-verlevarna i Järvsö så drog jag till Piteå för att kolla om någon av dom skulle falla mig i smaken. Å vad tror man…..schäfervalpar på dryga 8 veckor…..klart man inte fastnar för en sånsmiley det vet ju alla att dom är fula, äckliga och skittråkiga….Nädå med hem hade jag lilla Finta, som för övrigt har bytt namn till Fasa, vilket passar henne alldeles utmärktsmiley. En pigg, glad, social, framåt, kampglad liten saksmiley

Söt som socker!
Ställa upp sig….skit heller! Men Carina W…hon är riktigt prydligsmiley
Mh:t då. Ja det gick bra, finns ju alltid mer att önska men överlag så skötte dom sig alldeles utmärkt. Det som i efterhand kan reta mig lite är att beskrivaren satte 2:or på skotten på dom flesta den dagen, och det var för att dom vände sig och kollade vart ifrån skottet kom i passiviteten. En helt normal reaktion kan man tycka! Men men, jag var där så jag vet varför och hur dom reagerade.
N-och R-kullen har gjort mt också. NuNi och Nero gjorde inte, men resten och alla blev godkända.
Ja det är väl lite av det som hänt. Det vi ser fram emot nu är en träningshelgsmiley och att Hanna och Nikita ska komme hem på lov!! Och så har vi ju det “stora” väntet…..att Leva ska komma igång och löpa så vi kan tillverka en Ä-kullsmiley